- Niebo
- Borówka
- Szary
- Porzeczka
- Arbuz
- Truskawka
- Pomarańcz
- Banan
- Jabłko
- Szmaragd
- Czekolada
- Węgiel
Zaloguj się, aby obserwować
Obserwujący
0
60 sekund / Gone in Sixty Seconds (2000)
Przez
BrakLoginu, w Telewizja
-
Statystyki forum
-
Tematów9 694
-
Postów260 721
-
-
Statystyki użytkowników
-
Użytkowników951
-
Najwięcej dostępnych13 845
Najnowszy użytkownik
czarna_espresso
Dołączył -
-
Nowe Posty
-
Przez avanti · Napisano
Ja widziałem tylko alarmujący przekaz na YT , pod tytułem: " Pompy ciepła w Polsce nie działają ". Nie wiem na czym problem polega ale chyba dotyczy to tych mieszkań lub domów nie posiadających paneli fotowoltaicznych na dachu. Same pompy ciepła mogą nie działać bez prądu z gniazdka. -
Przez Luna · Napisano
NIe, gdy rozwódka miała by już wcześniej zawarty ślub kościelny . Ale gdyby miała z kimś tylko ślub w urzędzie stanu cywilnego a chciała by mieć ślub kościelny - to warto się z nią związać ślubem kościelnym. . Z pomocą bożą przyszłość będzie szczęśliwa. -
-
Przez Nomada · Napisano
Opowiedz proszę, to nie to samo co palcem po mapie ; ) -
Przez Nomada · Napisano
I w moim stylu; ) Próbowałeś cytruliny i l-argininy? -
Przez Nomada · Napisano
No właśnie buty 😴 i te wystrzelone w kosmos pięty🤪 -
Przez Nomada · Napisano
Szukam dobrych barefoot-ów, takich oddychających ale ceny są powalające. Poza tym buty to moja wielka słabość, muszą w paść w oko ; ) -
-
Przez Nomada · Napisano
Densytometria jest ''mało popularnym'' badaniem ale bardzo przydatnym. Witamin i minerałów brakuje większej części populacji, tyle że te deficyty są widoczne dopiero gdy zaczynamy chorować. W Polsce nie istnieje profilaktyka lecznicza. Chcesz być zdrowy, sam o to zadbaj ; ) -
-
-
-
Przez Vitalinka · Napisano
Od tego jest badanie "gęstości kości", każdy rodzic, a szczególnie taki, który ma dziecko z alergiami, np. na mleko - które jest niby głównym "dostarczaczem" wapnia, powinien o tym wiedzieć. Wprowadzać multum produktów bogatych w wapń, które nie są "mleczne" np. brokuły, rośliny strączkowe, mleka roślinne, a nawet pomarańcze, jest multum tego poza mlekiem i jego pochodnymi. Warto sprawdzać też poziom witaminy D, jak jest ok, to dawkować zapobiegawczą dawkę ustaloną przez lekarza w stosunku do wagi dziecka. I oczywiście w miesiącach letnich, gdy mamy w naszym położeniu geograficznym tak krótki dostęp do słońca, nie przesadzać z wielkimi faktorami kremów przeciwsłonecznych i nie chować dziecka przed słońcem jakimiś parasolkami, tylko wychodzić z nim w godzinach rannych i popołudniowych (by uniknąć ryzyka udaru) w pochmurne dni przez cały dzień. No i zimą też mamy słońce, trochę daleko, ale jest i warto korzystać🙂 ..a w Anglii wiadomo, pada i pochmurno😉 -
Przez Nafto Chłopiec · Napisano
Miałem 9 dni przerwy, po przerwie trening w czwartek i dzisiaj. Za tydzień znowu przerwa bo za granicę jadę. I tak nie biegam 3 razy w tygodniu tak jak mam w planie treningowym bo nie daję rady z regeneracją 🤷 -
Przez Pieprzna · Napisano
Ale nie w takim stanie 🤦🏻♀️ Lepiej zrobić dzień przerwy niż potem tydzień w szpitalu pod kroplówką. -
Jak na razie w tym roku mam 5 filmów na koncie. Ostatnia "Wielka Warszawska" i "90 minut do wolności". Ciężko coś doradzić. -
To nie kwestia uzależnienia, muszę swoje wybiegać żeby przebiec Półmaraton 🤷 -
-
Przez pewna pisząca · Napisano
Mistyczka, stygmatyczka - siostra św. Faustyna pisze w swoim dzienniczku: "W pewnym dniu ujrzałam w zaświatach dwie drogi: jedna droga szeroka, wygodna, wysypana po bokach piaskiem i sztucznymi kwiatami, pełna radości, muzyki, i różnych przyjemności. Ludzie szli tą drogą, tańcząc i bawiąc się i ciesząc się, że są wolnymi od "trudów" wiary - dochodzili do końca tej drogi mocno pochylającej się w dół, nie spostrzegając, że już koniec. Ale na końcu tej drogi była straszna przepaść, czyli otchłań i brak czegoś o co można by się zatrzymać. Dusze te na oślep spadały w tę przepaść; jak szły, tak i wpadały w otchłań piekielną. A była ich tak wielka liczba, że nie można było ich zliczyć. Widziałam też w zaświatach drugą drogę, a raczej ścieżkę nieco w górę, bo była wąska i zasłana cierniami i kamieniami, a ludzie, którzy nią szli z modlitwą, [mieli] łzy w oczach i różne boleści były ich udziałem. Jedni padali na te kamienie, ale zaraz powstawali i szli dalej. W końcu drogi był wspaniały piękny ogród, przepełniony wszelkim rodzajem szczęścia i wchodziły tam te wszystkie dusze i w pierwszym momencie zaraz zapominały o swych cierpieniach tak wiele czekało tam na nich szczęścia". (Dz.153) -
-
Przez Pieprzna · Napisano
Ty chyba cierpisz na uzależnienie od treningu. To nie jest korzystne tak forsować organizm. Trzeba wiedzieć kiedy odpuścić, regeneracja jest ważna. -
Przez Nomada · Napisano
Ostatnio dużo mi umyka, ktoś jest przekonany że to świat przyspieszył? Nawet jeśli, to nie znaczy, że muszę z nim iść jednym tempem. Ja już nic nie muszę ; ) Dobrze jest mieć tę świadomość. -
Przez Nomada · Napisano
Jak obiecałam, co z czym, w jakich godzinach i czego nie łączyć ; ) -
-
Przez Nomada · Napisano
Wytrawny, wyrafinowany i chłodny gracz. Można się śmiać gdy zamiesza w kotle ale nie można go lekceważyć.
-
-
Najnowsze Tematy
-