Zibi Napisano 11 Września 2018 Wszyscy znamy legendę o Adami i Ewie z raju, oczywiście krzykną chórem znamy to z Biblii, co jednak jeśli się okaże że hebrajska Biblia to jedynie niezbyt precyzyjna kopia zaczerpniętej wiedzy dawnych Sumerów 200 000 lat przed narodzinami Mojżesza? Po zapoznaniu się z tłumaczeniami bez religijnych podtekstów zapisków dawnych Sumerów dojdziemy do szokujących wniosków...człowiek to hybryda stworzona nie przez jakiegoś Jahwe z gliny, lecz przez bardzo materialnych "Bogów" na planecie ziemia. Jeden z dawnych tekstów znany pod nazwą Astra-Hasis opisuje podłoże tworzenia człowieka, gdy "Bogowie" byli osobiście zaangażowani w eksploatację wydobycia cennych minerałów z ziemi. W angielskim tłumaczeniu z sumeryjskiego brzmi to tak:..."When the gods, as men, bore the work and suffered the toil – the toil of the gods was great, the work was heavy, the distress was much. Praca była tak wyczerpująca że po 40 okresach pracy Bogowie zbuntowali się przeciwko Liderowi o imieniu Enlil, zwołano radę bogów na której bóg Ea ( inaczej Enki) przedstawił rozwiązanie. W czasie gdy Bogini Narodzin jest obecna pozwólmy jej stworzyć Prostego Wyrobnika, dopuśćmy go do pracy aby za nas znosił jej trud. Pierwsi stworzeni niewolnicy byli w postaci 7 mężczyzn oraz siedmiu kobiet określanych mianem LU.LU - co odzwierciedlało ich hybrydę genetyczną powstałą po połączeniu genów prymitywnych humanoidów Homo Erectus i genów samych Bogów. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikołaj Napisano 14 Września 2018 Człowieku , świat powstał 7200 lat temu a potop był 5750 lat temu . Jakie 200 000 lat , kto ci takie bzdury naplótł ? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MXY 681 Napisano 20 Września 2018 Osobiście mam swoją teorię na ten temat wierzę w UFO, kosmitów i wyższe istoty nad nami i uważam, że to oni przyczynili się do powstania religii (przynajmniej naszej chrześcijańskiej). Podobno w Biblii w księdze Ezechiela jest opis statku kosmicznego, poza tym są różne stare obrazy, na których widać UFO, a w tamtych czasach ludzie nie mieli prawa mieć takiej wyobraźni, nie mówiąc już o innych dziwnych zjawiskach jak piramidy czy starożytna rozwinięta cywilizacja Sumerów posiadająca wiedzę na temat planet Układu Słonecznego. Skąd dzicy, prymitywni ludzie w tamtych czasach mieli taką wiedzę??? Według mnie wszystkie opisy biblijne na temat Boga i innych dziwnych zjawisk, to nic innego jak opisy przybyszów z kosmosu, którzy byli odbierani przez prostych ludzi jako bóstwa, a być może i oni sami nas stworzyli, w sensie, że namieszali coś w genach (o tym też gdzieś czytałam). Zauważcie, że żadne inne stworzenie nie ewoluowało do tego stopnia co człowiek, niektóre zwierzęta nieco się zmieniły, ale nieznacznie w porównaniu do ludzi, czy to nie jest dziwne, że byliśmy małpami na drzewach i jako jedyny gatunek rozwinęliśmy się aż do tego stopnia? Jak dla mnie taka teoria jest bardziej rozsądna niż wymyślanie sobie bóstw, a niby czemu mamy zakładać, że jesteśmy sami we Wszechświecie? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach