Szymon Napisano 13 Czerwca 2018 Witajcie! Jestem Szymon, mam 20 lat i jestem... No właśnie sam nie wiem kim jestem, bo jednocześnie mam swoją tezę, że Bóg = Matka Natura, ale też, że Go codziennie widzimy jako krajobraz. Jak zbliżała się moja 18stka zacząłem uczęszczać na Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży. Ograniczony wiedzą postanowiłem poszerzyć horyzonty w katolicyzmie. Nauczyłem się tam być dobrym człowiekiem i mieć własny pogląd. Ten własny pogląd zaczął mi się zmieniać tak, że przestałem wgl chodzić do Kościoła i wierzyć w tzw "wymyślonego przyjaciela", którego nigdy na oczy nie ujrzałem. Nie wiem po co miałbym jeszcze wgl być człowiekiem wierzącym... Myślę że to bardzo dobry temat dla ludzi wierzących i zadania pytania: "Dlaczego wierzę?". Podajcie te powody Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
abracham 2 Napisano 17 Czerwca 2018 by dostać sie do nieba i rządzić z Jezusem w niebie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cooliberek 353 Napisano 17 Czerwca 2018 To jest twój wybór w kogo wierzysz Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RAW 788 Napisano 17 Czerwca 2018 To warto zadać sobie pytanie - jest 10 tysięcy religii na świecie więc czemu właśnie Katolicyzm - Kościół rzymskokatolicki miałby być tą jedyną prawdziwą religią? No właśnie nie ma dowodów na to - dlatego jest jedna odpowiedź na to - Nauka, według mnie nie ma boga, człowiek pochodzi od małpy, ale każdy ma prawo wierzyć w co chce Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ks Trigades Adiner 2 Napisano 20 Czerwca 2018 ja poiom łatwo i zacytuju ci modlitwu aktu wiary i miłości Aktu Wiary Wierzy w Tebia Boże żywot w Trujcu jeduny prawdziuwy Wierze cos objawioł Boże two słowo myluc nie mogu Aktu miłości Bozu choć cie nie panimaje jednak nad wszysko miłuje nad wsio co stworzone bo twe z=dfd toraz widzisz dogmat wiwry i malodosci do Boga . Nie mkusisz pojmować Boga abot go kochać i wiorzyć w niego . Jeżeli poswiioncisz się modlitwie saM ZOBACZYS JAGO OBECNOSC POZDRWAM Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
opoka Napisano 22 Czerwca 2018 jak będziesz wierzący to nic nie stracisz na tym gdy zejdziesz z tego świata , a gdy będziesz ateistą to po ziemskiej śmierci może się okazać , że straciłeś niebo i wieczność z Bogiem . Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RAW 788 Napisano 22 Czerwca 2018 Albo może się okazać że jest jedno wielkie ekhem, albo obudzisz się jako małe dziecko w szpitalu, ale ty i tak już nic z poprzedniego żywota nie będziesz pamiętał Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Icona Napisano 23 Czerwca 2018 " .. Reinkarnacja nie istnieje .. ", tak mówiła Najświętsza Maria w Medjugorie . Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aloha 5 Napisano 25 Czerwca 2018 W dniu 13.06.2018 o 18:03, Gość Szymon napisał: Witajcie! Jestem Szymon, mam 20 lat i jestem... No właśnie sam nie wiem kim jestem, bo jednocześnie mam swoją tezę, że Bóg = Matka Natura, ale też, że Go codziennie widzimy jako krajobraz. Jak zbliżała się moja 18stka zacząłem uczęszczać na Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży. Ograniczony wiedzą postanowiłem poszerzyć horyzonty w katolicyzmie. Nauczyłem się tam być dobrym człowiekiem i mieć własny pogląd. Ten własny pogląd zaczął mi się zmieniać tak, że przestałem wgl chodzić do Kościoła i wierzyć w tzw "wymyślonego przyjaciela", którego nigdy na oczy nie ujrzałem. Nie wiem po co miałbym jeszcze wgl być człowiekiem wierzącym... Myślę że to bardzo dobry temat dla ludzi wierzących i zadania pytania: "Dlaczego wierzę?". Podajcie te powody Poczucie własnej tożsamości, kim jest się, jest niezwykle ważne, ale to nieco inne zagadnienie, aczkolwiek spójne z zadanym pytaniem... Uważam że motywowanie wiary w Boga i Bogu, tym że nie chcemy trafić do piekła, jest tylko wyrachowaniem. Podobnie jak jest w przypadku ożenku, jeśli decyduję się na własną kobietę tylko w tym celu aby zaspokoić popęd seksualny, jest to też chłodna kalkulacja i przebiegłość. TRZEBA ZAKOCHAĆ SIĘ, dotyczy to również Boga. Ponieważ : "Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny. Bo nie posłał Bóg Syna na świat, aby sądził świat, lecz aby świat był przez niego zbawiony. " [Jana 3;16-17] Słowo "świat" oznacza każdego człowieka. Na taką miłość Stwórcy, naturalną rzeczą jest zakochanie się w Nim. Dodać jeszcze trzeba i pomyśleć nad zapisem apostolskim w 2 Koryntian 4;18 "...nie patrzymy na to, co widzialne, ale na to, co niewidzialne; albowiem to, co widzialne, jest doczesne, a to, co niewidzialne, jest wieczne. " ??? Dokładnie wszyściusieńko przeminie, tak wiec to co głosi religia Ś.J. w świetle Słowa Bożego jest bałamutne. Bóg Biblii obiecuje to czego nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić [Apokalipsa 21] z tego powodu wierzę Mu !!! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wędrowiec Napisano 29 Czerwca 2018 http://www.rozwiazwezly.pl/ tu jest bardzo dużo świadectw osób , które doznały pomocy z Nieba , są szczęśliwi . Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aloha 5 Napisano 30 Czerwca 2018 15 godzin temu, Gość wędrowiec napisał: http://www.rozwiazwezly.pl/ tu jest bardzo dużo świadectw osób , które doznały pomocy z Nieba , są szczęśliwi . Istota forum polega ażeby wyrazić własne stanowisko i ewentualnie poprzeć to głosem kogoś innego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
błędny rycerz Napisano 30 Czerwca 2018 https://www.youtube.com/watch?v=YW7SP5DTyi0 popieram ~wędrowca moim wpisem i świadectwem widzących z ameryki . Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aloha 5 Napisano 30 Czerwca 2018 28 minut temu, Gość błędny rycerz napisał: https://www.youtube.com/watch?v=YW7SP5DTyi0 popieram ~wędrowca moim wpisem i świadectwem widzących z ameryki . I nic dziwnego; wszak i szatan przybiera postać anioła światłości. Nic więc nadzwyczajnego, jeśli i słudzy jego przybierają postać sług sprawiedliwości; lecz kres ich taki, jakie są ich uczynki. [2 Kor 11] ORAZ SŁOWA JEZUSA CHRYSTUSA "On zaś rzekł: Baczcie, by nie dać się zmylić. Wielu bowiem przyjdzie w imieniu moim, mówiąc: Ja jestem, i: Czas się przybliżył. Nie idźcie za nimi! " [Łukasza 21] Jak myślicie w jakim celu są te zapisy ? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
syn fubu 486 Napisano 30 Czerwca 2018 Skoro reinkarnacja nie istnieje to oznacza że Bóg wcale nie jest wszechmogący. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cooliberek 353 Napisano 30 Czerwca 2018 W dniu 22.06.2018 o 11:01, RAWWWR napisał: Albo może się okazać że jest jedno wielkie ekhem, albo obudzisz się jako małe dziecko w szpitalu, ale ty i tak już nic z poprzedniego żywota nie będziesz pamiętał Nie mów tak Raww nie wiesz co może cię czekać . Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luna Napisano 1 Lipca 2018 znacie może angielski ? na tym video z Marylandu dziewczyna powtarza za Maryją dziwne tajemnicze słowa : ...after tou see two suns is only a short time a w innym miejscu little planet Nibiru .. ? https://www.youtube.com/watch?v=EnGLCkLT4EY Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cooliberek 353 Napisano 1 Lipca 2018 1 po zobaczeniu dwóch słońc jest tylko krótki czas 2 mala planeta Nibru Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wędrowiec Napisano 1 Lipca 2018 Nibiru to nie jest planeta ale planetoida wędrowna , tylko nie wiem dlaczego jest tak gorąca jak słońce ... https://www.youtube.com/watch?v=RFJ7e7PGlFk Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cooliberek 353 Napisano 3 Lipca 2018 Tylko że Rosjanie jak mi wiadomo nazwali ją wedrującą planetą Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wędrowiec Napisano 4 Lipca 2018 Coolibere , podczas objawienia Maryi do Giny Sullivan w Marylandzie padły bardzo niepokojące słowa . Skoro znasz angielski to przeczytaj: "... which will lead to tremendous devastation approximattelly 50 to 70 percent of the wourlds population as you know it will cease ". Albo : :... God is the Creator of cosmos many galaxies , many orbits , different stars , diferent planets .." Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cooliberek 353 Napisano 4 Lipca 2018 pierwsze zdanie to że doprowadzi do ogromnej dewastacji okolo 50 do 70 procent swiatowej populacji, poniewaz wiesz, że tak się skończy drugie Bóg jest stwórcą kosmosu ,wielu galaktyk, wielu orbit, róznych gwiazd, różnych planet Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wędrowiec Napisano 4 Lipca 2018 dzięki , jesteś wspaniała English girls ! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cooliberek 353 Napisano 4 Lipca 2018 Nie ma za co Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luna Napisano 5 Lipca 2018 coolibe , nie słuchaj tego wędrowca bo w Medjugorie są dwie bośniaczki , które od 30 lat mają objawienia Maryi , one przez ten czas wyszły za mąż , mają już dzieci i nic o katastrofie nie przekazują > https://www.medjugorje.ws/pl/messages/180702s/ Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cooliberek 353 Napisano 5 Lipca 2018 Luna ja to biorę bardziej na spokojnie , ale niektóre fakty można tak powiedzieć zgadzają się . Nie potrafię tego wyjaśnić , albo mam omamy wzrokowe . Dlaczego ! Dzisiaj zobaczyłam filmik na tym forum który ktoś dał na innym temacie i coś tam takiego się pokazuje jak wyżej jest opisane . Na dzisiaj to tylko mi pozostało ,wziąć głęboki oddech i uspokoić się . Za dużo wczoraj różnych rzeczy poczytałam tu i ówdzie . Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach