Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'sosie'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 2 wyniki

  1. Bardzo fajny, letni i leniwy przepis. Jedyna jego wada to to, że nie warto zostawiać nic na jutro, bo traci przy odgrzewaniu. 800g ud kurczaka bez skóry i kości (jeśli z kośćmi, to więcej) sporawa cebula sok z 3 cytryn (najlepiej bio) skórka z półtorej cytryny (najlepiej bio, jeśli nie - to wyparzonej) szklanka rosołu albo białego wytrawnego wina (daję i jedno, i drugie) 4 żółtka (białka zamróź i wykorzystaj w ciągu miesiąca na Pawłową) chili, tłuszcz do smażenia (masło klarowane w mojej wersji), sól i pieprz, natka, liście laurowe, ziele angielskie Podsmaż cebulę, dodaj pokrojone w rozsądne kawałki mięso i przyrumień, zalej rosołem/winem, dodaj liście laurowe, sól, ziele angielskie, chili, parę łyżek soku z cytryny i uduś do miękkości. Odparuj sos. W osobnej misce roztrzep żółtka, skórkę, pieprz, natkę i resztę soku z cytryny. Wlej do garnka, energicznie mieszając. Sos powinien mieć aksamitną konsystencję. Podawaj z czym tam chcesz:)
  2. Gość

    Kurczak w sosie curry

    Nie przyrządzałam nigdy a zamierzam zrobić kurczaka w sosie curry. Czy mogę was prosić o porade i przepisy? Czy robicie z mlekiem kokosowym, śmietaną, jogurtem? Nie robiłam nigdy nic z mlekiem kokosowym.

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...