Aromatyczny bulion z kurczakiem i pieczarkami, z dodatkiem papryczki chili i kurkumy to wyjątkowe danie. Teraz możecie je przyrządzić we własnej kuchni. Przepis jest prosty, a jego przygotowania zajmie nam tylko kilka chwil.
Składniki:
300 g filetu z kurczaka
250 g pieczarek
100 g koncentratu pomidorowego
500 ml bulionu
2 cebule
1 papryczka chili
natka pietruszki
kurkuma
olej
sól
pieprz
Jak przygotować:
Pokrojony w kostkę filet z kurczaka i smażymy przez kilka minut. Cebule, pieczarki i papryczkę chili kroimy i dusimy na małym ogniu. Wszystkie składniki zalewamy bulionem i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i kurkumę. Trzymamy niewielkim ogniu przez kolejne 15 minut. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.