Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'kurki'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 1 wynik

  1. Składniki: PLACKI 500 g ziemniaków 1 jajko ok. 3 łyżek mąki ryżowej (lub pszennej) 2 długie gałązki rozmarynu sól pieprz olej do smażenia SOS ok. 600-800 g kurek 2 cebule ok. 300 g śmietany 18% dobrej jakości 3 kopiaste łyżeczki musztardy Dijon 2 kopiaste łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki świeżego tymianku trochę suszonego majeranku sól pieprz olej i masło do smażenia Przygotowanie: SOS: 1. Kurki dokładnie oczyść. Posiekaj cebulę. 2. W głębokiej patelni podduś na oleju cebulę, aż zmięknie, ale nie zrumieni się. Gotową zdejmij z patelni. 3. Na patelni rozgrzej trochę oleju i masła, po czym wrzuć kurki. Kurki smażą się dość szybko. Gdy będą gotowe dodaj śmietanę, cebulę, porządną szczyptę pieprzu i soli oraz świeży majeranek. 4. Duś przez chwilę, a gdy śmietana podgrzeje się, zdejmij patelnię z ognia, dodaj obydwa rodzaje musztardy oraz świeży tymianek. Wymieszaj, spróbuj i w razie potrzeby dopraw. Podawaj od razu. PLACKI: 1. Ziemniaki dobrze wyszoruj (a jeśli używasz innych niż młode – obierz ze skóry). Zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub użyj malaksera. 2. Starte ziemniaki odsącz z nadmiaru płynu i przełóż do miski. Dodaj mąkę, jajko, 3-4 szczypty pieprzu i soli oraz grubo posiekane listki rozmarynu. Dokładnie wymieszaj. 3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż placki, nakładając porcje ciasta łyżką. Placki smażę na niewielkiej ilości oleju – jeśli dodasz go więcej, będą bardziej rumiane i chrupiące. 4. Gotowe placki podaj z sosem kurkowym i z np. tymiankiem.

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...