Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'kraby'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 1 wynik

  1. Gość

    Jak elegancko jesc kraba

    Od znajomych, ktorym w zimie przetrzymalismy lodz w naszym garazu, dostalismy w podziekowaniu kilka takich krabow. Robi sie bardzo prosto - gotuje w wodzie osolonej, jak ktos lubi to z dodatkiem czosnku, i po ugotowaniu zajada z roztopionym maslem. Jak jesc takie kraby elegancko, bo probowalam nozem z widelczykiem ale one maja tak twarda skorupe ze skonczylo sie na rozrywaniu a la hiena pojedynczych odnozy, a sama skorupe trzeba bylo albo pogruchotac tluczkiem do miesa albo nakluc i nastepnie ciac czubkiem noza. Inaczej nie sposob bylo dostac sie do miesa. Rece mialam upaprane soczkiem wyciekajacym ze skorupek i musialam je co chwila wycierac w serwetki, a w ogole to chociaz krab byl bardzo smaczny to samo gniecenie skorup i wydlubywanie czastek miesa bylo dosyc uciazliwe. jeszcze sie nigdy tak nie zmeczylam jedzac lol. Po tym doswiadczeniu watpie abym kiedykolwiek zamowila kraba w restauracji. Z pewnoscia nie umialabym go ladnie zjesc. homara, juz predzej bo zjada sie wlasciwie tylko ogon, albo mozna poprosic o juz obranego. Aaa, i jeszcze slyszalam ze jak sie je homara podanego w skorupie to nie powinno sie przy tym halasowac. ale pewna nie jestem.

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...