SKŁADNIKI:
* margaryna – 125 g
* mleko – 250 ml
* mąka pszenna – 1 szklanka
* cukier – 1 szklanka
* jajko – 1 szt
* soda – 1 łyżeczka
* cynamon – 1 łyżeczka
* kakao – 2 łyżki
* dżem z owoców leśnych ( nie może być jasny ) – 4 łyżki
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
Margarynę roztapiamy , studzimy.
Do miski wsypujemy przesianą mąkę.
Dodajemy cukier , sodę , cynamon , kakao.
Wlewamy mleko , dodajemy jajko i dżem.
Wlewamy roztopioną margarynę i wszystko razem dokładnie! mieszamy ( absolutnie nie trzeba tu używać miksera ).
Przekładamy do natłuszczonej formy keksowej.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 40 minut.
Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!