Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'grilla'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 1 wynik

  1. BrakLoginu

    Boczek z grilla

    Dziś sobie grillowałem boczek. Ja lubię taki bardziej przypieczony, wręcz bym powiedział, że przypalony z lekka. Wtedy jest taki chrupiący No i koniecznie ostro musi być Przepis nie jest mój, ale po modyfikacji mojego autorstwa Składniki: 1 kg pokrojonego w plastry boczku 1 czubata łyżka papryki słodkiej 3 łyżeczki papryki ostrej 2 roztarte ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 3 łyżeczki soli 200 ml oleju 1 szczypta pieprzu cayenne (jak ktoś lubi ostre potrawy tak jak ja) Przygotowanie: Kroimy pół centymetrowe plastry ze świeżego boczku. Myjemy plastry boczku, suszymy i wkładamy do miski. W woreczku strunowym mieszamy obie papryki, czosnek, majeranek, sól i olej. Jeśli ktoś lubi ostrzejszą kuchnię, to do tego dodajemy 1 szyczyptę pieprzu cayenne. Do woreczka wkładamy plastry boczku, mieszamy dokładnie tak, aby obtoczyły się w marynacie i zostawiamy na kilka godzin. Mięso wykładamy na tacki albo na ruszt i grillujemy obracając mięso.

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...