Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'chili'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 2 wyniki

  1. Aromatyczny bulion z kurczakiem i pieczarkami, z dodatkiem papryczki chili i kurkumy to wyjątkowe danie. Teraz możecie je przyrządzić we własnej kuchni. Przepis jest prosty, a jego przygotowania zajmie nam tylko kilka chwil. Składniki: 300 g filetu z kurczaka 250 g pieczarek 100 g koncentratu pomidorowego 500 ml bulionu 2 cebule 1 papryczka chili natka pietruszki kurkuma olej sól pieprz Jak przygotować: Pokrojony w kostkę filet z kurczaka i smażymy przez kilka minut. Cebule, pieczarki i papryczkę chili kroimy i dusimy na małym ogniu. Wszystkie składniki zalewamy bulionem i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i kurkumę. Trzymamy niewielkim ogniu przez kolejne 15 minut. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
  2. Zrobiłam obiad, ale nie da się tego zjeść bez kilku szklanek wody, które i tak nie łagodzą pieczenia w ustach! Co zrobić, gdy potrawa jest tak ostra, że nawet najwięksi smakosze by się nie tknęli? Przez przypadek zamiast słodkiej papryki dorzuciłam chilli Najgorsze jest to, że mój mąż nie może jeść takich ostrych rzeczy, ponieważ ma wrzody i od razu zaczyna go boleć żołądek. Czy znacie jakieś sposoby, żeby załagodzić sytuację i smak tej potrawy? Tym razem jest to coś a la risotto, więc mleko raczej nie wchodzi w grę. Znacie jakieś sprawdzone sposoby?

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...