Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
hana82

Czym zastąpić masło w ciastach

Polecane posty

hana82

Córeczka ma skaze białkową, na początku zastępowałam masło margaryną, ale po przeczytaniu kilku artykułów o tłuszczach trans itp, zrezygnowałam z tego pomysłu. I teraz mam problem, jak zrobić ciasto kruche do mazurka?
Babke wielkanocną. Wiem, że w Babach drożdżowych zazwyczaj olej roślinny nie jest taki zły, ale w ciastach ucieranych?
Wiem, że mogłabym słodycze Amelce odpuścić, ale chciałabym żeby mogła spróbować chociaż kawałek mazurka. Nie stać mnie za zastąpienie masła, masłem kozim, które jej nie szkodzi.
Będe wdzięczna, za wszelkie rady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...